Het verschil tussen een brand, branding en een logo & huisstijl

Deze drie dingen worden nog wel eens door elkaar gehaald, wat niet zo raar is want ze hebben ook allemaal met elkaar te maken! Toch is het wel belangrijk om het verschil te weten. Zo kan je namelijk beter focussen op dat wat nu voor jou het belangrijkst is.Brand

Je brand (of "merk" op zijn Hollands) is dat waar het allemaal om draait. Dit is het geheel dat jou als persoon en onderneming herkenbaar en onderscheidend maakt. Door een goed brand neer te zetten kan jij ontzettend goed laten zien wie jij bent, waar je voor staat en wat jou anders maakt dan andere fotografen. Uiteindelijk wil je dat (potentiële) klanten, net als jij, ook gaan houden van jouw brand, zodat zij weer opnieuw iets bij jou zullen kopen of je aanbevelen bij anderen! Dat klinkt goed toch?! ;)


Branding

Eigenlijk ben je constant aan jouw brand aan het werken omdat je wil dat (potentiële) klanten een bepaald beeld en gevoel krijgen bij jouw onderneming, dat is branding!


Branding is het beeld en gevoel dat je wilt uitstralen én alle acties die je onderneemt om je brand goed neer te zetten. Denk hierbij aan de manier van schrijven (in posts, stories, e-mails, op je website etc.) en hoe jouw brochure, Instagram stories of website eruit ziet. Als je dat goed doet, ontstaat er een imago dat past bij hoe jij je wil profileren. Wanneer iemand op jouw feed of website komt moet je meteen zien wie jij bent, wat je doet en waar waarom je dat doet. Een goede branding begint altijd bij de strategie. Wist je dat ik een gratis werkboek branding strategie heb gemaakt om jou hiermee op weg te helpen?
Logo & huisstijl

Dit vormt de visuele identiteit van je brand. Deze ontstaat vanuit de branding strategie zodat alles één groot geheel is, je brand. Een logo is onderdeel van de huisstijl (kleuren, typografie, vormen, illustraties enzovoort). Deze stijl past bij jouw onderneming en trekt ook de aandacht van je doelgroep. Met jouw huisstijl kan je jouw brand op een zo aantrekkelijk mogelijke manier presenteren. Ook kan je hiermee heel goed herkenbaarheid creëren.


Hoe gaat een branding traject bij mij in zijn werk?

Tijdens het branding traject gaan we ervoor zorgen dat jij een brand hebt waar je trots op kan zijn en die net zo mooi en krachtig is als jouw foto's.


Zoals ik dus al zei begint een goede branding bij de strategie. Hiervoor heb ik een gratis werkboek gemaakt waarmee je stap voor stap deze strategie neerzet. Ik daag je graag uit om nog dieper na te denken over de vragen zodat je een brand kan maken die waardevol en authentiek is! Na het invullen van het werkboek gaan we samen kijken naar de antwoorden zodat we een concrete strategie hebben waar we op door gaan bouwen. Dit doen we via een 1 op 1 sessie.


Wanneer de strategie staat gaan we aan de slag met de visuele identiteit die daarop aansluit. We brainstormen over wat je terug wilt zien in jouw huisstijl zodat ik daarna ontwerpen kan maken die helemaal bij jou passen. Uiteindelijk zorg ik er voor dat jij precies weet hoe je zelf jouw huisstijl kan doorvoeren!


Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Vul het contactformulier in en dan spreken we elkaar snel!


Foto: Unienk Fotografie, eigen bewerking0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven